Peter Kuntz

iDeal verdringt de acceptgiro

Gepost door Peter Kuntz in x-cartwebshopiDeal op  

Onderzoek heeft aangetoond dat in 2009 iDeal wederom in populariteit heeft gewonnen. Ditmaal grotendeels ten koste van de acceptgiro. 44% van de Nederlanders gaf de voorkeur aan betalen via iDeal. Als tweede betalingsmethode staat nog steeds de acceptgiro te boek met 22%. Slechts 9% kiest voor betaling via Creditcard en 6% voor overschrijving.

De populariteit wordt gevoed door het feit dat inmiddels 88% van alle webwinkels iDeal als betaalmogelijkheid biedt. Dit in combinatie met de betere veiligheid t.o.v. methodes zoals creditcard maken het tot een enorm succes. Jammer is wel dat elk land binnen Europa zijn eigen 'iDeal' variant voert. Dat betekent dat u dus alleen binnen Nederland met ónze iDeal kunt betalen. Wilt u goederen kopen in een webwinkel in een ander land dan zal deze veelal geen iDeal bieden als betaalmethode en moet u toch weer teruggrijpen op de Creditcard of betalen via een dienst als Paypal. In het land der betaalmethodes is één Europa dus nog ver te zoeken.

Voor webwinkeliers bieden koppelingen via Ogone of Multisafepay een goede oplossing om verschillende methodes van verschillende landen te ondersteunen zonder al te ingewikkelde implementaties.