Peter Kuntz

Grenzeloos betalen

Gepost door Peter Kuntz in x-cartwebshopiDeal op  

Het aantal online betalingen neemt alleen maar toe. Daarmee neemt ook het aanbod van betalingsmethodes en partijen die deze betalingsmethodes aanbieden toe.

In Nederland is de absolute betaalmethode nummer één nog steeds iDeal gevolgd door acceptgiro, automatische incasso, creditcard en vooruitbetaling.

De basis voor betaling via iDeal is internetbankieren. Het grote pluspunt van deze betalingswijze is wel dat het vooral veiliger is dan de andere betaalmethodes (mits op een goede manier geïmplementeerd in uw webshop natuurlijk).

Het enige grote nadeel van iDeal is dat het alleen gebruikt kan worden door Nederlandse klanten. Andere landen hebben allen hun eigen 'iDeal'.

  • Duitsland: GiroPay, Direct ebanking
  • België: Bancontact/MisterCash
  • Frankrijk: Carte Bleue
  • Engeland: FPS en POLi

Het is haast onmogelijk om uw webshop apart op al deze betalingsplatformen te koppelen. Daarom is het raadzaam om uw webshop te koppelen aan een payment provider die ervoor zorgt dat u eenvoudig meerdere betalingsmethodes kunt bijschakelen.

Zo kunt u zonder extra kosten of aanpassingen in uw webshop toch op éénvoudige wijze zaken doen over de landsgrenzen en voor elke land een aparte betalingmethode aanbieden.